Актуальні кольори для модних інтер'єрів

Коли ми думаємо про ідеальну квартиру, то зазвичай описуємо її словами: затишна, тепла, функціональна, комфортна. Те, як ми почуватимемося в ній, залежить від багатьох факторів, одним з яких є колір. Знайти дивани в києві каталог і ціни в широкому спектрі різноманітності кольорів можна на цьому сайті.

До недавнього часу в інтер'єрі переважали яскраві насичені кольори. Дизайнери звернули увагу на потенціал, який вони несуть. Нові тенденції пропонують використовувати інтригуючий і розкішний кобальтовий колір.

Одним із найсміливіших поєднань буде кобальт з фуксією, рожевими або фіолетовими відтінками. Пастельно-рожеві тони пом'якшать інтенсивний кобальт, а фіолетовий і фуксія внесуть сильний контрастний акцент.

Дуже вітаються поодинокі чорні акценти в супроводі кобальту. Як правило, чорний колір має поєднуватися з усіма предметами обстановки, як і білий.

Усі декоративні деталі кольору металік (золото, срібло, мідь або латунь) органічно виглядають з кобальтом. Тож ви можете ввести золоті ручки для шаф, срібні рамки для фотографій або лампи мідного кольору (звісно, не всі відразу).

Особливо гарний вигляд кобальт має з надзвичайно нейтральною кольоровою палітрою - сірими та бежевими відтінками. Кобальтовий акцент у такому універсальному варіанті буде дуже чітким. Наприклад, кобальтове крісло з відкидною спинкою на тлі сірої стіни або кобальтові подушки на бежевому кухонному куточку.

Звісно, кобальт можна комбінувати і з іншими кольорами, але поєднання, що найчастіше використовуються, - це ті, що згадуються.

Популярне дизайнерське рішення - поєднання бірюзового і сірого кольорів в інтер'єрі. Бірюза нагадує теплі океани і відокремлені пляжі. Це як ковток свіжого повітря. З іншого боку, сірий колір дає відчуття спокою. Разом ці два кольори створюють легку та витончену композицію. Однак пам'ятайте, що бірюза не повинна домінувати в інтер'єрі. Наприклад, у спальні достатньо пледа або постільної білизни. Але по-справжньому оригінальним штрихом у цій кімнаті стане бірюзове металеве узголів'я в дусі вінтажу.

Звичайно, в інших кімнатах поєднання сірої та бірюзової гами також матиме дуже екстравагантний вигляд (наприклад, раковина з бірюзового скла та сіра плитка у ванній, бірюзові шафки та сірі стільниці на кухні). Це краса і вишуканість в одній особі.

Жовтий - дуже виразний колір, він обов'язково освіжить кімнату. Цю палітру варто використовувати, коли ви хочете за всяку ціну уникнути якоїсь одноманітності або звичайної нудьги, яка іноді буває у гостей у кімнатах, оформлених в однотонних темних тонах. Жовтими можуть бути як предмети меблів, так і різні аксесуари. Як варіант, можна вибрати жовтий відтінок на одній зі стін.

Завдяки універсальності жовтого кольору можна вдало вибрати найрізноманітніші композиції, які або пожвавлять інтер'єр, або зроблять його більш елегантним, що добре підходить, наприклад, в офісах.

Не втрачає позицій ось уже багато років антрацитовий колір, який доречний практично в будь-якому приміщенні. Що підійде для кухні антрацитового кольору? Перш за все, меблі. Необов'язково зосереджуватися на темних відтінках. У цьому випадку відмінно підійдуть світло-сірі предмети меблів. У поєднанні з білою цеглою на стіні вони матимуть дуже стильний і сучасний вигляд. Хоча багатьох турбує, що кухня антрацитового кольору - не найкраща ідея, вибирати таке рішення варто, особливо якщо у вас великий простір.

Антрацит можна застосувати і в дитячій кімнаті залежно від інтенсивності цієї палітри. У цьому випадку рекомендуються більш легкі варіанти, які не надто захаращують інтер'єр. Ви можете довірити це завдання дизайнеру, який підбере відтінок до інтер'єру і зробить проєкт на основі представлених вами аранжувань.

Повернутись до блогу