Чи можна сісти на язик?

Виявляється, це не приказка, а реальність. Сидіння у вигляді язика придумали дизайнери для участі в конкурсі найкращого формованого стільця. Формований пластиковий стілець святкує ювілей - 50 років. Його придумав Вернер Пантон, і не помилився. Стіл користується великим попитом і досі. На думку дизайнера, краще між формою і кольором - колір, "адже колір має значення і функцію".

50-ті роки минулого століття були розквітом дизайнерських думок. Це повоєнне десятиліття - час сплеску багатьох стилів, напрямків і в дизайні, і в моді.

Люди жадали фарб замість сірих буднів. Тому для багатьох дизайнерів колір мав таке особливе значення. У ці роки були придумані крісло - банкетка, офісний стілець на коліщатках, диван, барний високий стілець.

Уже в 60-ті роки, час економічного дива, на арену виходить поп-арт. Основними матеріалами для створення м'яких меблів, стільців стають полівінілхлорид, вініл, пластик. Придумали крісло-бульбашку, надувні дивани та крісла.

Буйні 70-ті відомі масовими протестами і заворушеннями, інфляцією і зростанням безробіття. Радикально налаштована молодь проти культури споживання створює меблі антидизайну. Для роботи використовують підручні матеріали. Нововведенням стали стільці з пружин і скла, крісло обтягнули тентовою тканиною.

У 80-ті роки радикалізм меблевого дизайну плавно перетікає в постмодернізм. У моді панки. Усе також використовуються підручні матеріали. Уже зробили не стілець, а крісло з пружин, безліч різних шезлонгів. Актуальний плетений стілець.

Що стосується 90-х, то тут буйство фарб вщухає, всі придумані напрямки переосмислюються. Винайшли крісло з гамачних плетінь. Прославився кухонний стілець із ніжками-морквинами, спинкою зі стручкового гороху і перчинок чилі. Офісне крісло на коліщатках може регулюватися за висотою.

У вікна 2000-х стрімко увірвалися Інтернет, DVD, MP3, GPS, мобільні телефони та інші технологічні нововведення. Тому меблі створюються більшою мірою зручні та практичні у використанні. Дивани, крісла трансформуються в різні форми. Колірна гамма яскравих відтінків і пастельних. Зараз у моді комфорт.

Повернутись до блогу