Дитячий диван - зручно і практично

Дитячий диван - зручно і практично

Диван для кімнати дитини являє собою особливу категорію меблів, адже саме для їхнього створення мають бути застосовані не тільки найкращі матеріали, а й правильно підібраний дизайн, який буде оптимальним для способу життя дитини. Основною вимогою до вибору дитячого дивана є, перш за все, його рівень безпеки.

У процесі вибору дивана для кімнати дитини, варто врахувати деякі рекомендації:

  1. Насамперед, необхідно визначитися, для яких цілей потрібен диван, оскільки він може використовуватися або в якості ігор, або в якості спального місця. Виходячи з цих особливостей, варто вибирати механізм трансформації.
  2. Варто приділити увагу рівню стійкості обраної моделі, оскільки від цієї характеристики безпосередньо залежить рівень безпеки дитини.
  3. Провівши рукою по поверхні дивана, можна перевірити наявність недоопрацьованих компонентів, які можуть спричинити травми у дитини. Диван для малюка не повинен мати будь-яких виступів або гострих кутів.
  4. Каркас дерев'яного типу має бути добре висушеним, якщо присутні елементи ДСП, вони мають бути покриті спеціальним покриттям.
  5. Рухомі елементи дивана повинні висуватися і засуватися без особливих зусиль.
  6. У процесі вибору важливо враховувати, перш за все, вподобання дитини. Це необхідно робити як під час вибору кольору, моделі, так і під час вибору механізму трансформації дивана.
  7. Варто віддавати перевагу тим моделям, які мають натуральний і міцний каркас. Крім цього, він має бути максимально міцним, оскільки діти досить часто люблять стрибати та гратися на дивані. Найкращим варіантом стане каркас, який виготовлений з дерева.
Найбільш використовуваними механізмами трансформації для диванів дитячого типу можна назвати такі різновиди:
  • Диван, що має викотну систему - цей тип є найзручнішим для дитини, оскільки для створення спального місця не потрібно багатьох зусиль. У розкладеному вигляді диван такого типу стає значно нижчим, тому дитині не складає труднощів на нього забратися;
  • Диван, що має механізм за типом "акордеон" - доволі простий і зручний механізм, проте самостійно розкласти його зможуть тільки діти старше семи років;
  • Диван із системами "єврокнижка" і "книжка" найбільше підходять для дітей шкільного віку, оскільки вимагають фізичних зусиль для створення спального місця.
Повернутись до блогу