Кутовий диван: вибір напевно найкращий

Кутовий диван: вибір напевно найкращий

Дивани в будинку вирішують багато завдань. А якщо в будинку є порожній кут, то диван допоможе приховати цей недолік.

Види кутових диванів

Розрізняють стаціонарні та модульні види кутових диванів.

Стаціонарні дивани можуть складатися з двох частин, скріплених між собою, або бути єдиним цілим. Деякі види диванів з'єднуються болтами. Другий вид з'єднання - це застосування скоб і гаків. Жінці при перестановці дивана буде простіше використовувати модель з болтами, а чоловікові більше підійде другий варіант.

Модульні конструкції складаються з декількох частин (одна - пряма, інша - кут). Сенс полягає в тому, що частини можна міняти між собою місцями. Найпоширенішою формою кутового дивана вважається форма у вигляді літери "Г". Дивани, що зовні нагадують букву "П", теж вважаються кутовими. Мінус такої форми в тому, що вона не підходить для маленьких приміщень через великі розміри моделі.

Каркас

Каркас дивана може бути виготовлений з дерева, фанери або ДСП. Краще віддати перевагу дерев'яному каркасу, він найнадійніший. Якщо вибирати між фанерою і ДСП, то фанера буде міцнішою. Від каркаса безпосередньо залежить якість дивана.

Наповнювач

Поролон є дешевим матеріалом і недовговічним. Кутові дивани з таким наповнювачем можна поставити в дитячій кімнаті. Діти швидко ростуть і їм незабаром знадобитися новий диван. Пінополіуретан теж досить дешевий матеріал, але міцніший за поролон.

Оббивка

Не варто плутати забарвлення меблів і оббивку. Забарвлення у дивана може бути будь-яким, а ось під час оббивки використовується певний вид матеріалу. Тому один і той самий вид дивана з різною оббивкою сильно відрізнятиметься за ціною.

У будинок із дітьми і тваринами краще поставити диван із флока. Цей матеріал добре переносить чищення. Такі меблі прийнятні за ціною, а міцність оббивки досить висока. Кутовий диван, оббитий флоком, більше підходить для дитячої, а у вітальні він буде виглядати не елегантно.

Оббивка з шенілу нагадує салон автомобіля і має різні варіації переплетення тканин - жаккард, сатин, гобелен. Від цього залежить ціна меблів. Дивани, оббиті жакардом, дуже дорогі через складне переплетення тканини. Кутові дивани зі шкіряною оббивкою більше підійдуть для офісу.

Габарити кутових диванів

Кутові дивани бувають великими і маленькими. Великі дивани підходять для просторих кімнат і служать довго. А маленькі прикрасять невелику квартиру і дадуть змогу поєднати місце відпочинку і спальне місце.

Повернутись до блогу