Модульний диван - види та функціональність

Обставляючи вітальню, ми повинні ретельно продумати, чого ми від неї очікуємо. Ми будемо дивитися там телевізор? Як часто ми влаштовуємо вечірки? Де знаходиться найкращий вид? Від цих рекомендацій залежить її облаштування і вибір найважливішого предмета меблів - дивана. У минулому, коли вітальні використовували тільки для відпочинку, меблі мали схожу форму і були скоріше елегантними, ніж зручними. Сьогодні сучасні модульні дивани адаптуються до нашого способу життя і потреб, а величезна різноманітність стилів означає, що кожен знайде диван для себе. Який вибрати і як його розташувати, щоб кімната була ідеально облаштована?

Модульний диван залежно від форми та розміру кімнати

В ідеалі ми хотіли б мати простору кімнату, в якій ми могли б розмістити великий і зручний модульний диван в оточенні комодів та інших меблів, які ми вважаємо підходящими. Однак реальність опускає нас на землю і зіштовхує з проблемою облаштування інтер'єрів складної форми або невеликого розміру. Модульні дивани мають перевагу в складних інтер'єрах, тому що, завдяки доданим модулям, вони дають більше місць за меншої площі, займаної меблями, а якщо ми вирішуємо, що настав час щось змінити, досить додати або прибрати модуль.

Розміщуючи їх у кімнаті, не забудьте узгодити їхній розмір із приміщенням. Нам потрібна відстань близько півметра від журнального столика до дивана, щоб було зручно сидіти і ходити.

Не ставте диван там, де проходять основні "маршрути" в кімнаті, а якщо він стоятиме поруч із ними, то слід залишити 120 см світла від інших меблів, щоб користуватися кімнатою було зручно.

Краще поставити там невеликий диван, наприклад, частково без спинки, але з пуфом, щоб оптично збільшити кімнату, ніж закривати її величезним предметом меблів, який у поєднанні з великою кількістю шаф дасть ефект захаращення.

Не ставте диван біля стіни, якщо ви можете цього уникнути. Модульні дивани, що стоять у центрі кімнати, наприклад, перед каміном, набагато елегантніші та практичніші, оскільки ми можемо підійти до них з усіх боків, розмістити за диваном консоль для дрібничок або закусок під час вечірок і розділити кімнату на корисні зони.

В L-подібних кімнатах ми можемо використовувати модульні дивани, щоб розділити кімнату на три корисні зони, наприклад, куток для перегляду телевізора в одному крилі, сімейний стіл у центрі та типове розташування сидінь спиною до центру кімнати в іншому крилі. Інший характер приміщення має підкреслюватися типом дивана (наприклад, типовий диван для кінотеатру).

Варто, особливо в невеликих приміщеннях, зупинитися на модульному дивані зі спальною функцією, на якому ми зможемо з комфортом розмістити гостей. За зовнішнім виглядом вони не відрізняються від інших модульних диванів, але забезпечують більшу спальну поверхню і місткий контейнер для постільних речей.

Розміщення модульних диванів - яке планування обрати?

Ці дивани створені для інтер'єрів, які часто трансформуються. Ми можемо змінювати їхнє розташування залежно від сезону: влітку ставити їх обличчям до відчинених дверей патіо, взимку - обличчям до каміна, добирати оббивні матеріали та колір аксесуарів залежно від настрою й обставин, переставляти й переставляти їх, перевіряючи, яке розташування ідеальне для нас.

Кутовий модульний диван

Ми називаємо кутовим диван, коли поруч розташовуються два довгих сегменти, один з яких повинен відокремлювати корисну зону, а інший бути спрямований на привабливу точку. Навпроти них добре розмістити значний предмет меблів, наприклад, комод для телевізора або велике крісло, щоб врівноважити композицію. Кількість людей, яких ми зможемо розмістити на ньому, залежить від площі, яку ми маємо у своєму розпорядженні, але у випадку модульних меблів у нас є величезний вибір, наприклад, диван Bolia із серії Hannah у цій обстановці може розмістити від 6 до 9 осіб. Якщо Ви прихильник класики - можна купити м'які кутові дивани в нашому інтернет-магазині.

П-подібний модульний диван

При такому розташуванні найбільше людей, яких можна оточити пуфом або журнальним столиком. Ви можете зупинитися на одному великому предметі меблів, об'єднати два класичних модульних дивани з шезлонгом або поставити два крісла поруч із великим диваном. В останньому випадку пам'ятайте, що на дивані сидітиме менше людей, ніж якби ми зупинилися на комбінації модулів. Якщо ви боїтеся, що весь простір інтер'єру зникне, обирайте дивани з низькими спинками і без підлокітників.

L-подібний модульний диван

Диван при такому розташуванні відкривається в інтер'єр, але робить це так, що співрозмовники не стоять обличчям один до одного. Тому непогано подбати про те, щоб у кімнаті було кілька стільців для гостей, коли це необхідно, або додати просторий пуф. Таке планування ідеально підходить для кімнати типу кінотеатру, особливо якщо ви придбаєте дивани з регульованими підставками для ніг і підголівниками.
Повернутись до блогу