Багато хто знає, що всяка різна смакота часто буває італійською: сири, макарони, олія. Так, саме, оливкова олія. Італійці вважають її доповненням до страви, до салату, але готувати на ній вони ніколи не будуть. Плюс до всього, вони з упередженням ставляться до олії з супермаркету, яку, на їхню думку, спершу дезодорують і насичують найпривабливішим для покупців запахом. Цілі італійські сім'ї в маленьких містечках і селах займаються власним виробництвом і продажем продуктів.
Якщо Ви приїдете на одну з вілл Тоскани, що в Італії, господарі Вас обов'язково зустрінуть і приймуть у себе за вищим класом. Розмістять у найкращій кімнаті або номері з великим ліжком, з джакузі, з величезним диваном і все Ваше постійне перебування в гостях заповнять цікавими розповідями та показами власної справи. У гостинності італійцям не позичати. Щоправда, англійською мало хто з них говорить. Але не хвилюйтеся, вони відкриють спеціально для Вас ресторан на фермі і подаватимуть і сири, і ковбаси, і традиційні італійські страви, і домашнє вино, а м'який диванчик і столик з мінеральною водичкою у Вашій кімнаті обов'язково буде.
Відвідавши винні заводи Тоскани, виявите, що у них бочки власного виробництва і дизайнерські етикетки. А для найдорожчого вина підбирається найсонячніша ділянка землі з потрібним ґрунтом для спеціальних сортів винограду. Ось такі італійські тонкощі.
На сирній фермі дуже сподобається дітям, бо там пасуться вівці, з молока яких готують сир пекоріно, а з сироватки - рікотту. У ферми статус органічного виробника. Абсолютно натуральні продукти, навіть етикетки приклеюють борошняною сумішшю.
На шоколадній фабриці та в кондитерському цеху Вам покажуть усі нюанси виробництва, а потім відведуть у кімнату відпочинку та дегустації, нададуть найкомфортабельніші місця на пухнастих диванах і принесуть Вам цілу гору ароматних найсолодших асорті.
Найцікавіше, що найвідоміші продукти в Італії можуть виготовлятися невеликою кількістю людей у невеликому приміщенні. Так одні з найкращих італійських макаронів робить маленька сім'я в невеликій будівлі в селі. Їхній секрет полягає в тому, що макарони не шліфують, - їх проводять через спеціальний фільтр, вони виходять пористими і після приготування добре вбирають соуси.
А зайти в м'ясний магазин, - це ж цілий сад копченостей, ковбас і м'ясних прянощів. Вони скрізь - у вітринах, на стінах, навіть на спеціальних пристосуваннях на стелі. І тут Вам запропонують присісти за столик на диван і скуштувати найкращі італійські м'ясні делікатеси.
Плюси Тоскани - вона подобається і дорослим, і дітям, сімейний бізнес зближує дітей і батьків, діти зайняті з ранніх років, вчаться життя. І це правильно, адже часто діти думають, що гроші ростуть на деревах або розмножуються в банкоматі. Треба розвивати сімейні традиції і відвідати, наприклад, у жовтні тосканський фестиваль трюфелів і збір урожаю оливок або, якщо нікуди не виїжджаючи, купити диван в італійській оббивці. Вибір завжди за Вами!