Поширені помилки в інтер'єрі

Поширені помилки в інтер'єрі

Ця стаття буде цікава тим, хто самотужки створює затишок, не підглядаючи за кимось і не звертаючись по допомогу до фахівців. Обійтися без дизайнера можна, адже тільки самі господарі знають, що насправді їм потрібно для комфорту. Щоб створити гармонію в інтер'єрі, зробити зручним і затишним своє житло, потрібно уникнути найпоширеніших помилок.
  1. Ремонт робиться як мінімум на кілька років. Для особистої зручності та вигоди, прагматизм і заповзятливість будуть дуже доречними. Але, вибираючи немазкі тони для свого інтер'єру, потрібно постаратися, щоб надмірна практичність не зробила житло безликим. Знайдіть місце для яскравих кольорів.
  2. Інша крайність - однотонність, сприйнята буквально. Стіни, підлога, стеля, меблі в одному кольорі не прикрасять, а скоріше спотворять кімнату. Практичніше за все обирати два основних кольори, два допоміжних.
  3. Наступна поширена помилка - недотримання пропорцій. Безглуздо виглядають громіздкі меблі в маленькій кімнатці, і навпаки - в просторій кімнаті мініатюрні. Вирушаючи за покупкою нового дивана або тумби, потрібно заздалегідь зробити необхідні заміри. Потім відвідати каталог кутових диванів і підібрати відповідний розмір. Меблі, які буквально втиснуті в кімнату, перетворюють житло на барикаду зі смугою перешкод.
  4. Злий жарт може зіграти ощадливість, коли квартира стає захаращеною через надмірність меблів. Купили новий комод, а старий пересунули, або перенесли в іншу кімнату (продати не вдалося, а викинути шкода). Вирішили поміняти стільці. Купили нові, та залишили старі.
  5. Меблі, розставлені по периметру - це зручно, коли кімнатка маленька. У просторих апартаментах потрібно використовувати весь простір, інакше середина виглядає як танцювальний майданчик.
  6. Намагаючись прикрасити своє житло, господарі придумують складні багаторівневі стелі, забуваючи про висоту. Сподіваючись надати оригінальності декоративними елементами, дво- або трирівневим підсвічуванням, вони просто зменшують висоту приміщення. А коли кімнатка ще й маленька, виглядає така прикраса, як інтер'єрний ляп.
  7. Ще одна поширена помилка - непродумане освітлення. Хоча в цьому питанні все просто. Що темніші меблі та колір стін, що рідше заглядає сонце з вікна, то більше джерел світла потрібно встановити. Кімнати, в які сонце потрапляє нечасто, можна прикрасити лампочками по периметру, у спальні гарний вигляд мають настінні бра.
  8. Не всі можуть відмовитися від килима на підлозі, але всі можуть правильно підібрати розмір. Величезний килим, на який доводиться встановлювати меблі, або маленький килимок на півкімнати - це ознака поганого смаку. Від краю килима до стіни або меблів має бути 20-25 сантиметрів.
  9. Багато хто припускається помилки, коли прикрашає житло картинами і гобеленами. Як і у випадку з освітленням, правило тут одне. Картини мають бути на рівні очей, а не під стелею.
  10. Що стосується сувенірів, статуеток, вазочок - головне, не захопитися, і не перетворити своє житло на строкату галявину, що збирає пил. Звичайно, це правило не стосується колекціонерів.
Залишилося додати, що сприймати категорично ці поради не варто. Кожен має право на своє бачення і сприйняття, головне, щоб при цьому було затишно і зручно.
Повернутись до блогу