Світло стає проектом

Відкрита на початку 60-х, як невелика венеціанська склодувна майстерня, керована групою майстрів-склодувів, la murrina виросла і стала міжнародним символом найелегантнішого освітлення від Made in Italy. Крім headquarter в Італії (в Тураті на в'їзді в Італію), за короткий час бренд також відкрив власні офіси в Іспанії, Німеччині, Швейцарії, а нещодавно і в Сполучених Штатах, у такий спосіб, розвиваючи не тільки торговельну мережу, що налічує численні франчайзингові flagshipstore у найпрестижніших європейських містах. У червні одним з останніх було відкрито прекрасний шоу-рум у Стокгольмі.

Така стратегія зі зміцнення позицій на зарубіжних ринках знайшла особливо плідне підґрунтя в Росії та Україні, де за кілька років було зареєстровано постійне зростання обсягу продажів. "Така сприятлива ситуація підштовхнула нас до здійснення великих вкладень, призначених для поширення марки на даній території, - розповідає менеджер з маркетингу компанії Lorenza Radrizzani. У підсумку, ми розширили дистриб'юторську мережу, плануючи різноманітні рекламні кампанії в найбільших спеціалізованих російських і українських виданнях і взяли участь у найвідоміших спеціалізованих виставках". Завдяки компетенції та здатності плідно співпрацювати з архітекторами та проєктувальниками, la murrina увійшла до сектору contract з дуже специфічним підрозділом, що пропонує поряд з виробами з каталогу, предмети інтер'єру, дивани, зроблені на замовлення (за малюнком та під розмір), розроблені за проєктом із урахуванням аспектів освітлення, інженерії, збирання та обслуговування. Останніми роками компанія займається розробкою дуже цікавих проєктів для суднобудування. Серед них, повний проєкт з освітлення судна Costa Luminosa - власності суднобудівної компанії Costa Crociere. Зовсім недавно, для судна Costa Deliziosa все тієї ж компанії Costa Crociere, було виконано понад тисячу спеціально розроблених зразків для оформлення основної частини публічних приміщень і декількох suite. Дуже складний проект, в якому було скорочено кількість використання скла на користь інших матеріалів. Через кілька місяців буде спущено на воду судно Disney, реалізоване будівельною компанією Meyer Werft. Для цього судна, що взяло за основну тему гру і фантазію, і було реалізовано дуже незвичайні зразки з ексклюзивних малюнків, для яких замість традиційних джерел освітлення було використано LED-технологію. Але у сфері contract la murrina не обмежується тільки суднобудуванням. В усі частини світу надходять ексклюзивні поставки для найпрестижніших офісів, готелів і ресторанів. У січні минулого року було завершено проєкт для Grand Hotel на Via Veneto в Римі; п'ятизірковий готель, для якого la murrina взялася реалізувати проєкт з освітлення громадських просторів, використовуючи зразки найвищої цінності, виконані за ексклюзивними малюнками та оснащені найсучаснішою технологією, як, наприклад, система RGB, що дає змогу змінювати колірні підсвітки, що надають усьому довколишньому оточенню гіпнотичну привабливість. Особливо екстравагантні дивани, що стоять у залах.

У Лас Вегасі для ресторану Vdara - концепт за підписом Karim Rashid - компанією було реалізовано світильник Sike за ексклюзивним малюнком дизайнера. У той час, як для цілої мережі готелів під назвою Exclusive Hotels, la murrina була обрана для здійснення повного світлового оздоблення публічних приміщень і кімнат п'яти готелів, розташованих у лондонській провінції. "Масштабність здійснюваних нами проєктів для сфери contract, - розповідає Lorenza Radrizzani, - дозволила нам показати нашу багатогранність. Цілком очевидна наша виробнича сила, що полягає у двох склодувних майстернях у Мурано і в установці для виробництва металевих структур у комплекті з пристосуванням для їхнього оздоблення, позолоти, нікелювання і фарбування. Крім того, якщо спочатку майже завжди йшло в обробку виключно муранівське скло, то зараз компанія може запропонувати зразки виробів, в яких скло, залишаючись незмінним протагоністом, поєднується з будь-яким іншим матеріалом". Що ж стосується колекційних екземплярів, то кілька місяців тому в продаж вийшла нова сучасна серія, що складається з простих сферичних форм. Диван з прикрасами у вигляді спіралі, в наборі з підібраними до них предметами інтер'єру. На додаток, ми вже розпочали розробку нової колекції, запропонованої для бієнальної виставки "Євросвітло 2011" -визначальної зустрічі для компаній із сектору lighting. "Ми все ще перебуваємо у визначальній фазі проектів, але я з упевненістю можу сказати, що, окрім кількох відомих дизайнерів зі світовим ім'ям, які вже мають досвід роботи з нами, нам буде також дуже приємно працювати з Matteo Thun і Giugiaro Design". Після успішного останнього випуску з багатющою колекцією, що складається з виробів за підписом видатних дизайнерів зі світовими іменами - згадаймо Mariposa від Marco Piva, Cross+ di Simone Micheli, Seaflower від Marcello Albini, Shanghai від Luca Scacchetti, Tetris від Matteo Nunziati - пропозиція від la murrina для наступної зустрічі з Євросвітом обіцяє подарувати публіці найсильніші емоції.

Повернутись до блогу