Як правильно вибрати диван?

Як правильно вибрати диван?

М'які меблі відіграють вирішальну роль у створенні сучасного інтер'єру. Різноманітні дивани, крісла, пуфи та інші вироби не тільки мають прекрасний вигляд у вітальнях, спальнях, дитячих, на кухні, у приймальні, офісі або кабінеті, а й забезпечують комфорт, і затишну атмосферу цим зонам. Тому рано чи пізно у кожного виникає питання "Як правильно вибрати диван?". Сьогодні ми вам розповімо, на що варто звертати увагу і як вибрати якісний диван.

Усі моделі розрізняються такими параметрами:

  • Тип
  • Призначення
  • Розміри
  • Матеріал каркаса
  • Матеріал оббивки
  • Наповнювач
  • Наявність підлокітників і ніші для білизни

Щоб зрозуміти, який диван краще вибрати, необхідно визначити оптимальний варіант цих параметрів.

Тип дивана

Сучасні інтер'єрні рішення дозволяють гармонійно використовувати м'які меблі найрізноманітніших форм. Але, якщо не брати до уваги винятки, найбільш популярними залишаються класичні прямі та розкладні дивани. Варто пам'ятати про те, що класичні прямі моделі не оснащені механізмами трансформації, а отже, вони не розкладаються.

Розкладні дивани можуть бути прямими і кутовими. У таких моделях особливу увагу варто приділити використовуваним механізмам трансформації. Як правило, чим простіше - тим надійніше.

Останнім часом популярності набирають модульні дивани. Як правило, ці моделі складаються з декількох модулів або предметів (дивана, пуфа, крісла, козетки, журнального столика), які можна скомпонувати в різних варіантах, отримуючи різні конфігурації виробу.

Призначення

Дуже важливо розуміти для чого вам знадобився диван, щоб вирішити, який диван краще купити. Наприклад, для офісу або кабінету найкращим варіантом буде прямий диван, оббитий тканиною з високим показником зносостійкості, а для спальні варто обирати диван-ліжко з оббивкою з велюру, шенніла, гобелена, бавовни або льону.

Розміри

Під час вибору дивана важливо враховувати розміри і габарити, як самого виробу, так і приміщення, в якому він буде розташовуватися. Ширина і глибина дивана - основні параметри, за допомогою яких ви можете зрозуміти, чи поміститься він на призначене місце. Враховуйте пропорції дивана і приміщення, щоб він не виявився занадто громіздким у вашому інтер'єрі. Якщо ви обираєте розкладний диван - уточніть його розміри в розкладеному стані, щоб зрозуміти, чи не буде він упиратися в інші предмети або стіну під час трансформації.

Каркас дивана

Це, можна сказати, "фундамент" всієї конструкції, а отже, велику роль відіграє те, з яких матеріалів він виготовлений. При виготовленні, здебільшого, використовується дерев'яний брус, ДСП, фанера, метал, ротанга і пластик. Іноді каркас повністю виготовляється з дерева, але найчастіше використовується комбінація декількох матеріалів.

Матеріал оббивки

Це найочевидніша деталь будь-якого дивана, тому нерідко вартість оббивки становить до 70% від усього виробу. Крім фактури і кольору, які кожен вибирає відповідно до свого смаку, оббивні матеріали володіють такими властивостями, як зносостійкість і щільність. Існує кілька категорій, на які діляться матеріали для оббивки м'яких меблів. До нульової категорії, як правило, відносять нещільні легкі тканини, а до восьмої - натуральну шкіру. Оптимальним варіантом будуть тканини п'ятої і шостої категорії, вони мають високу щільність і є зносостійкими. В офісі магазину Диван Київ вам обов'язково буде запропоновано перелік тканин, з якими наше виробництво працює. Так само вам нададуть паспорт на обраний матеріал, адже весь текстиль проходить ретельну сертифікацію якості.

Наповнювач

Ваш комфорт і враження від щоденного використання дивана безпосередньо залежить від того, які у нього "нутрощі". На сьогоднішній день існує безліч варіантів наповнювачів для м'яких меблів. Деякі з них використовуються залежно від того, з якою метою буде використовуватися виріб. Інші ж вибираються на користь здешевлення або спрощення виробництва. Наприклад, для дивана-ліжка буде краще вибрати ортопедичний пружинний блок. Для бюджетного варіанту підійде поролон, а литий пінополіуретан використовується для спрощення і безвідходного виробництва сидінь і подушок химерної форми.

З усього розмаїття можна відзначити такі основні наповнювачі для диванів, пуфів, крісел та інших м'яких меблів:

  • пружинні блоки,
  • дюрафіл,
  • пінополіуретан,
  • латекс,
  • синтепон,
  • повсть,
  • холлофайбер,
  • синтепух,
  • поролон,
  • ламелі.
Повернутись до блогу