Як правильно вибрати міні-диван

Як правильно вибрати міні-диван

Усю обстановку у квартирі складають меблі - основні та додаткові. У вітальні найважливішим предметом інтер'єру є дивани, зокрема й невеликих розмірів. Різноманітність моделей, яку здатні запропонувати сучасні фірми-виробники, можна оцінити на будь-якій виставці меблів. Міні-дивани з успіхом служать місцем для відпочинку, незважаючи на зменшені габарити. Меблі, крім параметрів, розрізняються матеріалом, з якого вони виготовлені, і різноманітністю конструкцій. Будь-який маленький диван складається із зовнішнього чохла, "начинки" і жорсткого каркаса.

Дивани невеликих розмірів, виконані у вигляді отоманок, дають змогу з комфортом розташуватися на них на повний зріст. Зручні в побуті модульні дивани, які пропонує достатня кількість виробників. Такі маленькі дивани являють собою набір модулів різних форм і розмірів. Окремі модулі можуть відділятися і виконувати функції невеликого столика або пуфа. Функціональність маленького дивана - один із головних чинників під час вибору, на який потрібно звертати увагу, крім зовнішнього вигляду.

Як правило, міні-дивани призначені для відпочинку двох, хоча кутовий диванчик може бути більш містким. Маленький диван слугує чудовим предметом інтер'єру для зонування - ним можна поділити житлову кімнату на частини. Вітальня, розділена невеликим диваном, може складатися із зони для приймання їжі і частини, в якій розташований телевізор або домашній кінотеатр. Використання маленьких диванів як роздільника простору можливе завдяки тому, що вони однаково привабливо виглядають як з лицьової частини, так і ззаду. Існують моделі диванів, які не тільки виконують функцію м'яких меблів. Вони додатково оснащені книжковими полицями або шафками, в яких можна влаштувати бар. Полиці можуть розташовуватися в підлокітниках або вздовж усього периметра, також у підлокітниках може бути невеликий холодильник або масажна система.

Те, як довго тішитиме обновка, залежить від якості оббивки, каркаса і внутрішньої частини дивана. Нині м'які меблі не набивають поролоном, як колись, адже цей матеріал служить зовсім недовго. Чудова сучасна альтернатива - пінополіуретан і пружини: диван стає м'яким, а наповнювач служить довго. Деякі виробники додатково захищають пружини термовойлоком.Під час вибору дивана варто звернути увагу на якість виконання: всі частини мають бути з'єднані без різниці в рівні, шви виконані акуратно, без нерівностей і потовщень. Зазвичай виробники відповідально підходять до виготовлення диванів - адже пропозиції на цьому ринку товарів перевищують потреби клієнтів. На маленькі дивани поширюється гарантійний термін у 18 місяців, окремі фірми можуть продовжувати його до 3 років. Якщо протягом цього часу виявлено дефекти меблів, необхідно повідомити про це в магазин або салон, який продав неякісний товар.

Не варто купувати меблі, які виставляють на вулиці - такому делікатному предмету обстановки, як м'який диван, потрібні певні умови утримання, вологість і температура. Нині підвищеним попитом користуються маленькі дивани світлих тонів - беж, білий або охра. Особливо зручно мати у квартирі диван, чохол якого можна змінити. Це дасть змогу моментально змінювати вигляд кімнати - досить надіти на диван чохол іншого кольору. До того ж такі меблі дуже практичні - чохол неважко зняти або почистити, а то й замінити. У салоні м'яких меблів можна попросити менеджера зробити комп'ютерний підбір варіантів змінних чохлів.

Повернутись до блогу