Як продовжити життя м'яких меблів?

Як продовжити життя м'яких меблів?

Улюблений диван, куточок або крісло, безумовно, є дуже цінними предметами інтер'єру. М'які меблі часто є предметом гордості господарів, а також дорогим придбанням, тому хотілося б, щоб вони служили якомога довше. Продовжити їм життя допоможуть нехитрі поради, наведені нижче.

Дбайливе ставлення до конструкції

Щоб надовго зберегти конструкцію м'яких меблів, варто не сідати на спинки та підлокітники диванів і крісел. Таке поводження зіпсує навіть найякісніший диван, при цьому страждає і сама конструкція, і її зовнішній вигляд. Крім того, слід суворо забороняти дітям стрибати на диванах, це веселе заняття не тільки здатне зіпсувати м'які меблі, а й, у разі наявності пружинного механізму, сильно поранити дитину.

Дерев'яні конструкції необхідно регулярно потирати сухою чистою тканиною або губкою. Деревину, покриту лаком, не варто протирати вологою, а тим більше мокрою тканиною. На оббивку не дозволяється класти предмети з гострими кутами, оскільки вони можуть не тільки порвати покриття, а й зіпсувати матеріал.

Особливості розташування в приміщенні

Не варто розташовувати меблеві предмети поруч із батареєю та іншими нагрівальними приладами. Це дасть змогу довше зберегти яскравість і первісний колір оббивки. Як правило, меблі досить відсунути на 30 сантиметрів від нагрівача, щоб забезпечити їм захист.

  • Шкіряні меблі краще розміщувати подалі від освітлювальних приладів і тепла.
  • Нагрівання і надмірне освітлення призводять до втрати кольору і погіршення пружності шкіряних виробів, можуть навіть з'явитися тріщини.
  • Для очищення шкіряного покриття забороняється застосовувати неспеціалізовані чистячі розчини, вони можуть призвести до псування натуральної шкіри.

У процесі транспортування на м'яких меблях можуть з'явитися вм'ятини, іноді ці прикрі вади зникають самі собою. Для відновлення покриття часом досить збити подушки дивана або, якщо сліди залишилися на спинці, скорегувати її руками.

Після монтажу м'які меблі рекомендується якомога рідше зрушувати з початкового місця. Часті зрушення і переміщення можуть призвести до пошкодження і поломки виробу. Дотримуючись цих не хитрих рекомендацій, ви надовго збережете зовнішній вигляд і конструкцію улюблених предметів.

Повернутись до блогу