Як Вибрати Диван?

Багато виробників меблів говорять про те, який матеріал має бути використаний для каркаса дивана, навіщо необхідно перевіряти якість швів і яка гарантія має бути у якісного дивана.

Можна сказати, що дивани - це ключовий елемент в інтер'єрі багатьох будинків і квартир. Ця слава диванів виправдана, адже вони дуже багатофункціональні і дуже затребувані в повсякденному житті. І ось ми вирішили розібратися - як правильно вибрати диван.

На що звернути увагу підбираючи диван

Насамперед оцініть якість пошиття чохла і обов'язково уточніть, з якого матеріалу каркас і який матеріал використано як наповнювач. Звичайно, зазирнути всередину вам буде не під силу, тож якість швів може багато чого розповісти про якість виробу загалом. Припустимо, якщо ви бачите не озброєним поглядом, що шви неакуратні, то можна зробити попередній висновок - контроль якості на виробництві залишає бажати кращого, що наводить на думку про те, що і нутрощі дивана під великим сумнівом.

Перед купівлею дивана уточніть у продавця: який матеріал використовується при виробництві каркаса. Існує 3 основні види каркасів:

  • ДСП,
  • Фанера,
  • Металокаркас.

Каркас дивана, виготовлений повністю з ДСП, не надто надійний, це обумовлено тим, що цей матеріал не призначений для постійних високих навантажень. Наша порада: краще не економити на каркасі - додати не багато грошей і купити диван на металокаркасі або з каркасом із фанери.

Що стосується наповнювача диванів, то він має бути виготовлений з високощільного пінополіуретану (ППУ, щільність не нижче 25) або ж на основі пружинного блоку. Рекомендуємо обирати якісний поролон, оскільки в іншому разі диван просяде і вже не виконуватиме своїх основних функцій.

Оббивну тканину для дивана рекомендується обирати щільнішу, в плані кольору - можна обирати, спираючись на свій особистий смак і уподобання. Вибираючи тонку тканину обшивки, не намагайтеся заощадити, адже така тканина швидко розтягнеться, і ваш диван перестане тримати первісну форму.

Останнє, але не за важливістю - це механізм трансформації нового дивана (якщо ми говоримо про розкладні дивани). Кожен якісний механізм виконаний з міцного металу (товщина не менше 3 мм), має щільне забарвлення і всі його елементи чітко взаємодіють один з одним. Якщо ви помітили, що механізм погано пофарбований, то чимало ймовірно, що його виробник не найкращий і ризик поломки механізму зростає в рази.

Підбираємо диван під розмір приміщення

Ключовий фактор вибору нового дивана - це розмір приміщення, куди його купують. Від цього залежить комплектація (п-подібні, г-подібні дивани) і розміри дивана. Коли в приміщенні є вільний кут - найкраще рішення в цій ситуації - це кутовий диван, адже він чудово впишеться у вільний простір і не займатиме зайве місце в кімнаті. Але якщо ситуація склалася так, що місця зовсім впритул, то найкраще зупинити свій вибір на прямому дивані (дво- або тримісному). А для власників невеликих квартир відмінно підійдуть компактні дивани загальною шириною до 2 м, при чому вони ще трансформуватимуться в ліжко з повноцінним спальним місцем. Такий підхід при виборі дивана зараз дуже популярний - у ньому поєднується золота середина: ціна, якість, зручність.

Якою має бути гарантія на диван?

Виходячи з правил, встановлених ДСТУ, гарантія на вироби типу м'яких меблів дорівнює 18-ти місяцям, тому виробники повинні забезпечувати сервісне обслуговування своєї продукції протягом цього періоду. Ключове питання полягає в тому, як продавець диванів виконує свої гарантійні зобов'язання після купівлі. Так, якщо ви купили диван у магазину-посередника, то в разі виникнення питань щодо якості виробу вас направлять до виробника. Як показує досвід, найкраще купувати диван безпосередньо у виробника - так і ціна покупки буде лояльнішою, і питання з гарантією простіше вирішувати.

Скільки коштує хороший диван?

Кутовий диван середніх розмірів (не шкіряний) від фабрики "Диван Київ" коштуватиме від 5299 грн. На сьогоднішній день наша фабрика пишається найкращими цінами на дивани, так як за доступні гроші ви можете придбати якісний диван. Далеко не всі компанії можуть похвалитися такою якістю за такі гроші - при цьому ми пішли ще далі: у нас безоплатна доставка, занос і збірка диванів!

Диван-ліжко перебуває приблизно в тому самому ціновому діапазоні, оскільки під час трансформації в прямий диван (як і кутовий) утворюється спальне місце, а також під час їхнього виробництва використовується приблизно рівна кількість матеріалів.

Не радимо купувати дешеві аналоги дорогих диванів: навіть за візуальної схожості якість матеріалів, рівень збірки - вельми відрізняються, і дешевий диван, швидше за все, дуже швидко вийде з ладу.

Звісно, якщо під час купівлі дивана доводиться спиратися на обмежений бюджет, то, найімовірніше, і бюджетний диван - гарне рішення, але потрібно розуміти, що його ціна прямо пропорційна його якості. І якщо є можливість додати 10-20 %, то ми рекомендуємо купувати все ж таки якісні меблі, адже це не кофта або сумочка, а складна конструкція, що зазнає постійних навантажень, і не забувайте про те, що на дивані ви проводите трохи менше третини свого життя (стосується тих, хто спить на дивані).

Де вибрати диван: в інтернеті чи магазині?

Якщо ви орієнтуєтеся в ситуації і вже на 80-90% знаєте, що хочете - вам підійдуть інтернет-магазини диванів: тут легко і швидко підібрати потрібний диван за всіма параметрами. Тоді як у звичайному шоу-румі це зробити набагато складніше - у них фізично неможливо виставити весь асортимент продукції. Але якщо ви тільки почали обирати диван і не в курсі нових тенденцій і розробок, то краще прийти в магазин подивитися матеріали і зразки диванів - щоб сформувати загальне поняття про майбутню покупку і прицінитися.

Повернутись до блогу