Як вибрати диван для дитини?

Як вибрати диван для дитини?

Як вибрати дитячий диван для сну?

Усі батьки знають, що діти дуже швидко ростуть. Коли ліжечко стає малим, неминуче доводиться розбиратися з тим, як вибрати дитячий диван, скільки коштує дитячий диван і де можна купити дитячий диван? Переглянувши купу різних варіантів і пропозицій, стає зрозуміло тільки одне: самостійно розібратися, який диван краще купити для дитини, практично неможливо. А ще ж потрібно остаточно визначитися з приводу того, що краще для дитини, диван чи ліжко? Адже це дуже важливо, тому що, зробивши неправильний вибір, можна запросто створити міцний фундамент для майбутніх проблем малюка зі здоров'ям. Тож зайва економія на дитячому дивані, ліжку може дорого обійтися вам у підсумку!

Українські виробники надають дуже широкий вибір моделей на будь-який смак і бюджет. Величезним попитом користуються дивани з принтами різних героїв мультфільмів. Як і в модельному ряді для дорослих, найпопулярнішими є прямі розкладні дивани, але виконані в яскравому забарвленні. Практично всі сучасні дивани мають механізми трансформації, і монолітні моделі зустрічаються дедалі рідше, адже функціональність і компактність - це зручно!

Одним із найважливіших чинників під час вибору дитячого дивана буде те, як він розташовується в кімнаті. Адже це може заощадити простір для ігрової зони. Не зайвим буде приділити особливу увагу міцності конструкції та матеріалам, з яких вона складається, адже диван слугуватиме не лише місцем для відпочинку та сну, а й частиною ігрового майданчика.

Усі моделі можна умовно розділити на два типи: одні розкладаються вздовж стіни, а інші - перпендикулярно їй. Радимо врахувати момент трансформації перед покупкою, щоб не виникало труднощів уже після придбання.

Крім уже звичних нам механізмів трансформації на кшталт: клік-кляк, м'якої книжки, єврокнижки і дельфіна, останнім часом стали популярними механізми, які під час трансформації утворюють двоярусне ліжко. Погодьтеся, зручне рішення якщо у вас двоє дітей.

Сучасні моделі диванів виходять далеко за рамки первісної функціональності: зараз на них можна спати як на повноцінному ліжку і зберігати речі, як у шафі. Однією з відмінних рис сучасних дитячих диванів є знімна оббивка. Дуже зручна функція, що допомагає спростити процес підтримки дитячого дивана в чистоті і порядку.

Оскільки йдеться саме про дітей - питання безпеки має стояти на першому місці, тому такі меблі не повинні мати ніяких гострих кутів і деталей з металу, що виступають, а скоби і цвяхи повинні знаходитися точно на своїх місцях і не випирати з-під оббивки. Висота дитячих моделей передбачувано нижча, ніж у звичайних диванів, і становить близько 700 - 750 мм.

Оббивка

Бажано підібрати оббивку з натуральної тканини. Якщо модель оснащена декоративними елементами - переконайтеся в надійності їх кріплення, щоб дитина не змогла самостійно їх зняти або відірвати. Зовсім не підходить в якість оббивки для дитячого дивана шкіра або шкірзам: на такому дивані дитина буде або мерзнути, або навпаки сильно потіти, та й загалом комфорт буде сумнівним. Краще вибирати з натуральних тканин: льон, бавовна, велюр, шенніл, гобелен, флок.

Каркас

Каркаси, здебільшого, виготовляють із ДСП, ДВП і МДФ. Найпоширенішим і найпопулярнішим є ДСП, він складається з деревних стружок спресованих під великим тиском. Через свою низьку вартість вироби з каркасом із ДСП ідеально підійдуть для скромного бюджету.

З ДВП виготовляють не стільки сам каркас, скільки окремі елементи дивана, наприклад, ніші, перегородка, спинка, підлокітники.

МДФ найякісніший, але й найдорожчий з представлених матеріалів. Він повністю екологічний, при його виготовленні використовують технологію сухого преса під високим тиском. Каркас із МДФ міцний і вологостійкий, тому прослужить довго.

Наповнювачі

Пружинні блоки і ламелі надають виробу ортопедичних властивостей. На диванах з їх використанням хребет дитини буде відпочивати завдяки правильному розподілу ваги. На жаль, ламелі частенько ламаються, адже діти люблять попустувати і поскакати на дивані, тому ми рекомендуємо вам вибрати якісний пружинний блок.

Схожі властивості з пружинними блоками має дюрафіл, який виготовляють з поліестеру. Приємним бонусом буде те, що він на додачу до всіх позитивних якостей пружинних блоків має ще й антибактеріальні властивості.

Лідером серед наповнювачів є холлофайбер. Він не буде утримувати в собі аромати і пил, що є величезним плюсом для дитячого ліжка. А його гіпоалергенні властивості роблять його і зовсім ідеальним варіантом.

Пінополіуретан зарекомендував себе як довговічний і надійний матеріал. Він не дорогий і простий у виробництві, що безсумнівно позначається на ціні продукції з його застосуванням. Так само він не деформується і не збирає пил. Єдиний мінус - складнощі в поєднанні з рідинами.

Латекс - це високоякісний і сучасний наповнювач. Він екологічний і виготовляється з натуральних матеріалів. Якщо ви маєте у своєму розпорядженні не скромний бюджет - він буде найкращим вибором в якості наповнювача для ліжка.

Синтепон - це ще один недорогий матеріал, який часто використовують у виробництві м'яких меблів. Досить швидко втрачає деякі зі своїх властивостей, через що відбувається деформація виробу і спального місця.

Синтепух є штучним аналогом справжнього пуху, виготовляється з поліестеру. Найчастіше використовується як наповнювач для диванних і декоративних подушок, спинки, підлокітників. Має гіпоалергенні властивості, екологічний і добре утримує тепло. Стійкий до деформації, завдяки чому виріб з таким наповнювачем буде вас радувати довгі роки.

Повсть використовують не як повноцінний наповнювач, а як підкладку між дерев'яними і м'якими частинами дивана. Довговічний, завдяки чому значно збільшується термін служби виробу.

Коли обрано форму, метод розкладки, оббивку і наповнювач, варто замислитися про більш глобальні речі. Варто зазначити, що для кожного періоду життя вашого малюка буде оптимальним різні варіанти диванів. Для діток від двох до п'яти років існують дивани малятка. Це безкорпусні меблі і складаються вони тільки з м'яких подушок. Вони займають мало місця і будуть безпечним варіантом. Подушки оснащені прошарком з піни, завдяки чому відмінно зберігають тепло.

Для дітей від 5-ти років непоганим варіантом буде невеликий кутовий диван або крісло-ліжко. Тут велику роль відіграє ваш інтер'єр і наявність вільного місця в кімнаті.

Намагайтеся обирати дитячий диван з дитиною, адже їй на ньому спати і проводити більшу частину часу, а значить диван має подобатися їй, а не тільки вам. Вибір матеріалів і тканин, можливо, абсолютно не зацікавлять дитину, але ось забарвлення, візерунки і додаткові аксесуари навряд чи залишать байдужим.

Повернутись до блогу