Як вибрати шкіряний диван?

Як вибрати шкіряний диван?

Шкіряні меблі завжди залишаються в тренді меблевої моди, а шкіряний диван залишається престижним елементом вишуканого офісу або вітальні, і по праву свідчить про відмінний смак і високий статус його власника.

Своє особливе становище шкіряні меблі отримали завдяки чудовій міцності, довговічності, шикарному зовнішньому вигляду та універсальності стилю, який добре вписується в різні інтер'єри. Звісно, всіма цими якостями володіють тільки якісні вироби, оскільки не совісно зроблений диван з низькоякісних матеріалів може не прослужити вам і року.

Справжньою окрасою вітальні кімнати стане кутовий шкіряний диван. Чому саме вітальні? Все дуже просто: на кутовий диван ви з легкістю розмістите велику кількість своїх друзів. І, водночас, за потреби такий диван перетвориться на досить велике ліжко. Найпопулярнішим механізмом кутових диванів наразі є "єврокнижка". 

Шкіряний диван розкладний єврокнижка вам відмінно підійде в якості ліжка на кожен день. Він дуже простий і надійний у використанні завдяки тому, що висувна передня частина встановлюється на гумові ролики, а механізм трансформації не має дрібних деталей. Під час трансформації утворюється просторе і рівне спальне місце.

Для маленьких кімнат підійде рівний шкіряний диван, він не займе багато місця, а до того ж ви отримаєте дві місткі ніші для білизни, які розташовуються в коробі дивана. І не забудьте перед покупкою виміряти вільне місце вашої кімнати, щоб уникнути сюрпризів надалі.

Який диван кращий, шкіряний чи тканинний? На це питання неможливо дати однозначну відповідь, адже у них абсолютно різне призначення. Втім, розглядати шкіряний диван як повсякденне ліжко ми б вам не рекомендували. Все ж таки це елемент престижу, статусу і декору, який орієнтований на ефектний вигляд, а не практичне використання.

Як правило, в диванах, оббитих шкірою, каркас виконаний з дерева твердих порід, а в бюджетних варіантах використовується легка деревина в комбінації з ДСП. Якщо використані якісні матеріали, то такі каркаси не поступаються в надійності дерев'яному каркасу.

У моделей у стилі hi-tech, як правило, використовуються каркаси з металу, адже з нього можливо створити основу будь-якої форми і розміру. Так само це позначається на обслуговуванні виробу: диван з металевим каркасом простіший у ремонті, ніж дерев'яний.

Термін служби шкіряного дивана безпосередньо залежить від якості його оббивки. Якісна і добре вироблена шкіра - головна умова. Така шкіра проходить рослинне або хімічне дублення. Якісної різниці в них немає, але шкіра, що пройшла рослинне дублення, коштує дорожче, оскільки вважається більш екологічною.

Як вибрати якісну оббивку шкіряного дивана? Проведіть по ній рукою. Шовковиста і м'яка шкіра - ознака гарної вичинки і якісного фарбування. При близькому огляді такого матеріалу буде добре видно його фактура. Така шкіра добре "пружинить": вона повернеться в початковий вигляд після того, як ви встанете з дивана, не залишивши складок.

Вибір кольору шкіри, природно, справа вашого особистого смаку. Однак радимо підбирати колір так, щоб він гармонійно поєднувався з навколишніми предметами. Якщо ви купуєте шкіряний диван для офісу, краще буде придивитися до нейтральних відтінків: білий, сірий, чорний.

Подвійні шви і рівні стібки - ознака виробу високої якості зі шкіри. Винятком, звісно, можуть бути дивани з особливими дизайнерськими рішеннями, де шви і стібки можуть бути різноманітних форм і варіантів.

 З тією ж обережністю, що і під час вибору оббивки, слід поставитися і до вибору наповнювача. У найдешевших моделях використовується тільки поролон, що дуже погано позначиться на комфорті дивана за кілька років: наповнювач почне втрачати свої властивості пружності та просяде в місцях найактивнішого використання. Щоб цього не сталося, слід використовувати комбіновані варіанти наповнення. Наприклад, компанія "Диван Київ" як наповнювачі використовує поєднання ватину, синтепону, пінополіуретану і пружинних блоків. Це дає змогу значно подовжити термін комфортного використання м'яких меблів.  У найдорожчих моделях диванів використовують як наповнювач латекс. Цей матеріал має низку позитивних властивостей і практично позбавлений недоліків, крім одного - дуже високої вартості.

Обираючи абсолютно будь-який диван, насамперед дивіться не на його вигляд або колір, а на комфорт. Тому в салоні магазину не соромтеся присісти на вподобаний вами диван. Спробуйте його розкласти самостійно. І не пропустіть можливості розпитати у консультанта про всі деталі, які вас цікавлять.

Сподіваємося, після прочитання цієї статті, ви розібралися, як правильно вибрати шкіряний диван і на що варто звернути увагу. Відповісти на всі ваші запитання, зокрема й "Де купити хороший шкіряний диван?" зможуть наші менеджери в шоу-румі компанії "Диван Київ", який розташований за адресою: м. Київ, проспект Берестейський 1 (проспект Перемоги 1), офіс 8. Так само вони проконсультують вас про те, як чистити шкіряні дивани в домашніх умовах. 

Повернутись до блогу