6 правил для продовження життя диванів

Напевно, у більшості жителів нашої неосяжної Батьківщини головним місцем в їх затишних оселях по праву вважається диван. Роки безперервно цей послужливий предмет інтер'єру приймає на свої плечі любителів почитати книгу, пристрасних любителів смачних страв перед ТВ, просто сплячих людей.

Диван купить городе Киев недорого в магазине диванов Диван Киев


Як правило, середня тривалість життя стандартного дивана не перевищує 10 років. За умови його високу вартість можна розраховувати і на чверть століття. На практиці перші ознаки зносу і великого «пробігу» по життю з'являються набагато швидше.


При великому бажанні продовження цього трудівника життя варто виконувати 6 основних правил його грамотного користування. В результаті улюблений диван прослужить набагато довше, продовжуючи радувати своїх господарів.

Правило № 1: не сидіть завжди на одному і тому ж місці

Звичайно, мати своє власне місце на дивані - дуже добре. Правда, в цьому випадку використовується дуже невеликий шматочок посадкової площі, при цьому інша частина пустує. В результаті через зовсім короткий час різниця між цими ділянками стане очевидна. «Насиджене» місце скоро продавиться. З цієї причини варто періодично міняти місця сидіння.

Правило № 2: не забувайте регулярно перевертати подушки

Для продовження терміну служби диванних подушок варто їх періодично перевертати, а краще взагалі міняти місцями. Таку процедуру треба робити не рідше одного разу на 2 місяці. За рахунок перевертання відбувається розподіл навантажень на подушки, повністю відсутня просідання кутів подушок.


Правило № 3: на дивані не треба спати

Бурхлива вечірка або перегляд фільму припускають засипання людини на улюбленому дивані. Так, подрімати на ньому можна, але не дуже часто. З таким стилем життя можна отримати не тільки заяложену поверхню дивана, але і стомлення спини.

Правило № 4: регулярно чистите дивани

Зайнятість людини на роботі, в боротьбі за добробут своєї сім'ї може призвести до забудькуватості в частині регулярного чищення дивана. Краще 1 раз в 2 тижні «пробігти» по ньому пилососом. Регулярна хімчистка - дуже непогано, але деякі плями через пару місяців простіше вирізати, ніж відчистити. Не варто забувати і про прибирання каркаса дивана, де часом знаходиться улюблена шпилька або трохи монетної дрібниці.


Правило № 5: плями прибирати відразу

Дивилися телевізор і пролили чашку кави або чаю - варто негайно відмити утворилося пляма, не давши йому висохнути. При недотриманні цього правила можна після декількох кухлів улюбленого напою просто викинути диван, а його вартість сьогодні не так вже й мала. Для таких цілей під рукою в будинку повинен бути набір різних засобів для виведення плям.

Правило № 6: ставте диван подалі від сонячних променів

Так, весняне сонце з його теплом і затишком - це приголомшливо, але тільки не для оббивки дивана. Ультрафіолет здатний не тільки принести біль від опіків, але і сприяти вигоряння красивою диванної оббивки. Через короткий час частина дивана, піддається впливу сонячних променів, стане блідою і невиразною, тому варто улюблений диван ставити подалі від вікна.