Історія дивана, погляд у минуле

Диван (турецький диван, спочатку з перської девана) являє собою кушетку, подібну сидячій меблів, або, в деяких країнах, ліжко на пружинної основі.


Дивани отримали цю назву тому, що вони, як правило, розташовані уздовж стін в камерах близькосхідної ради, званому тахти або Diwan (від перського, а це означає урядовий рада або офіс, від пачок оброблених паперів, а поруч їх палати ради).


Дивани отримали цю назву тому, що вони, як правило, розташовані уздовж стін

Насамперед, на Близькому Сході (особливо в Османській імперії) диван був довгим сидінням, що складається з матраца, покладеного в бік кімнати, на підлозі або на піднесеному каркасі, з подушками для притиску.


Дивани - загальна риса Лівану, довга склепінчаста вузька кімната в левантійських будинках. Диван в сенсі дивана або кушетки увійшов в англійську мову у 1702 році і був широко відомий у Європі з середини 18 століття. Це було модно, приблизно з 1820 по 1850 рік, де проникло романтичний рух в літературі. Всі будуари цього покоління були прикрашені диванами. Вони поширювалися на кав'ярні, які іноді називалися диванами або турецькими диванами, і сигарний диван залишається знайомим виразом.


Все будуари цього покоління були прикрашені диванами

Психоаналітична кушетка Зігмунда Фрейда була диваном, задрапірованим важким персидським килимком і подушками, подарованими йому пацієнтом.