Як очистити диван від будь-якого типу забруднення

Згодом всі дивани брудняться, незалежно від типу оббивки. Відповідно виникає питання: як же позбутися від плям, як почистити диван від пилу ефективно і без зайвих витрат часу? У цій статті ми спробуємо висвітлити кілька діючих методів, які допоможуть зробити ваш диван чистіше.

1.Пил

Всі дивани поглинають пил з часом, проте оббиті шеніллом, флоком і велюром меблі будуть набагато більше і інтенсивніше її вбирати. Тому рекомендується мінімум раз на рік чистити м'які меблі, щоб уникнути алергії. Найшвидший спосіб - це пилосос, який в мить ока призведе запорошений диван в порядок. Найкраще скористатися спеціальною насадкою для дивана, а якщо такої немає, то можна і насадку для підлоги. Особливу увагу приділяйте важкодоступним кутам, адже там найбільше накопичується пилу.

Більш тривалий, але ефективний спосіб - вибивання. Вам знадобиться старе простирадло, яке потрібно зволожити і накрити ним всю площу дивана. Після чого вам треба інтенсивними ударами вибивалки обробити всю поверхню. Такий метод дозволить почистити меблі без поширення пилу по кімнаті.

2.Бруд

Почистити диван від бруду дуже легко. Вам знадобиться розчин шампуню і води, попередньо додавши туди 10 крапель нашатирю. Після наносимо на пляму і залишаємо на 5-10 хвилин. Промокаємо чистою губкою, поки місце забруднення перестане бути мильним. Все готово! Бруд зникне без особливих зусиль.

3.Запах

Неприємний запах дивана надає дискомфорт для вас і ваших гостей. Для усунення запаху потрібно купити наповнювач для котячого туалету і гарненько розсипати по поверхні меблів. Через годину наповнювач вбере неприємний запах і гранули можна викинути, а диван добре пропилососити.

4.Кров

Свіжу пляму крові на дивані можна видалити за допомогою губки і холодної води, без засобів для виведення плям. У разі світлого дивана, додайте столову ложку оцту в воду, протріть і змийте водою. Після чого нанесіть мильний розчин, змийте холодною водою через 5 хвилин. Таким чином, ви позбудетеся від плями крові в домашніх умовах.

Якщо пляма стара, то тут потрібен наступний спосіб. У склянці води розвести таблетку аспірину, змочити в розчині ватний диск і протерти місце забруднення. Інший спосіб пропонує розчинити столову ложку солі в літрі води, просочити криваве місце і залишити на годину. Після протерти місце жорсткою тканиною, змоченою в цьому ж розчині.

5.Жир

Пляму від жиру потрібно швидко засипати крохмалем, содою або сіллю. Через кілька хвилин затираємо губкою, змоченою в засобі для миття посуду. Змиваємо звичайною водою через 15 хвилин.

6.Вино

Вивести пляму від вина складно, але можливо. Тільки що розлите вино потрібно ретельно промокнути серветкою, не розтираючи плями. Після чого засипати сіллю і почекати 15 хвилин, щоб прибрати зайву вологу. Після закінчення часу прибираємо сіль щіткою і протираємо серветкою, змоченою спиртом. Коли пляма підсохне, потрібно намилити брудне місце, а потім пройтися щіткою.